13 juni 2018 | Edwin Haan

Kelderman start in de Tour

Team Sunweb renner Wilco Kelderman start in de komende Tour de France. Zijn prestaties tot nu toe in de Ronde van Zwitserland hebben hem en zijn ploeg genoeg vertrouwen gegeven om deze beslissing te nemen. Kelderman zal tijdens de Tour knechten voor Dumoulin en Matthews, maar hij hoopt ook nog voor eigen kans te mogen rijden.

Op dit moment staat Kelderman 7e in het GC van de Ronde van Zwitserland, maar met nog een aantal zware berg-etappes voor de boeg hoopt hij nog te kunnen stijgen. Kelderman brak tijdens de Tirreno-Adriatico zijn sleutelbeen bij een val. Daarbij beschadigde ook een zenuw waardoor hij het gevoel in zijn arm kwijt was. De revalidatie heeft daardoor een stuk langer geduurd dan normaal bij zo’n breuk.

De Tour start op zaterdag 7 juli. Dan kun je op Fiets.nl uiteraard weer de liveticker volgen en al het nieuws en de klassementen bijhouden.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen