7 juni 2018 | Michael Kerkhof

Arie den Hartog (77) overleden

Oud-wielerprof Arie den Hartog is op 77-jarige leeftijd overleden, dat heeft zijn familie bekend gemaakt. Den Hartog is de eerste van drie Nederlandse winnaars van Milaan-San Remo (1965) en schreef twee jaar later ook de Amstel Gold Race op zijn naam.

Mooie carrière

Den Hartog reed lange tijd voor Ford en Caballero. In 1968 maakte hij deel uit van het team van de eerste Nederlandse Tourwinnaar, Jan Janssen. Na zijn profcarrière begon hij een rijwielzaak in Sittard en volgde later een vestiging in Kerkrade.

Den Hartog werd vorig jaar nog getroffen door een hersenbloeding. Hij is 77 jaar oud geworden.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen