Het valt niet mee om tegenwoordig nog iets geheim te houden. Specialized wil graag dat de nieuwe Venge pas vlak voor de Tour aandacht krijgt. Trek wil eigenlijk hetzelfde met de nieuwe Madone Disc. Maar de profs gaan natuurlijk niet op een splinternieuwe fiets, waar ze nog geen kilometer op gereden hebben, aan de Tour beginnen. Die rijden er dus al mee, bijvoorbeeld tijdens de Hammer series of nu in de Dauphiné.

Madone Disc

We lieten vd week als wat zien van de nieuwe Venge. De Disc versie van de nieuwe Madone is ook goed zichtbaar op de foto’s uit de koers. Een flink aantal renners van het Trek-Segafredo team rijden in de koers al met het, met schijfremmen uitgeruste, rode topmodel van de Amerikanen. De fiets is afgemonteerd met Bontrager Aeolus XXX 4 wielen en Shimano’s R9170 Dura-Ace groep. Duidelijk te zien is dat de vork en het frame aan de voorkant wat boller zijn, waarschijnlijk voor extra stevigheid ivm de remkrachten die uiteraard anders aangrijpen dan bij velgremmen. De klepjes met de veren waarachter de voorrem op het ‘oude’ model verstopt zat zijn ook verdwenen.

Nieuwe cockpit

De stuur/stuurpen combinatie is ook nieuw. Met een plaatje tussen het aerostuur en de stuurpen. Met daaronder de kabels, voor easy access en toch aerodynamisch weggewerkt. Strakke bak…meer info volgt binnenkort.