31 mei 2018 | Michael Kerkhof

Parijs-Roubaix eert overleden Goolaerts met kasseistrook

Parijs-Roubaix vernoemt een kasseistrook in Briastre naar Michael Goolaerts. De Belg kreeg dit jaar tijdens de klassieker een hartstilstand en overleed later in het ziekenhuis. Door de kasseistrook in Briastre te vernoemen naar de Belg, zal zijn naam voor eeuwig onderdeel van de geschiedenis van Parijs-Roubaix blijven.

Secteur Pavé Michael Goolaerts

De strook zal voortaan door het leven gaan als ‘Secteur Pavé Michael Goolaerts’ en wordt op 10 juni ingehuldigd, meldt Radio 2 Antwerpen. Er wordt ook een herdenkingsmonument geplaatst op de plaats waar de 24-jarige Belg noodlottig ten val kwam.

Eerder maakte de organisatie van de Heistse Pijl al bekend dat de wielerkoers, die aanstaande zaterdag verreden wordt, als subtitel ‘In memoriam Michael Goolaerts’ zou dragen. De strijdlustigste renner in de koers ontvangt de Prijs Michael Goolaerts.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen