29 mei 2018 | Michael Kerkhof

Zo beleefde Dumoulin de laatste Giro-etappes

Team Sunweb geeft ons een mooi kijkje achter de schermen. Op hun Youtube-kanaal heeft de Duitse ploeg een filmpje geplaatst over de laatste dagen van de Giro d’Italia. Hierin is te zien hoe Dumoulin met een helderziende blik (“Froome gaat op de Finèstre demarreren”) vooruitkijkt op de allesbepalende negentiende etappe.

Helderziende Tom(anda)

Het twaalf minuten durende filmpje doet een beetje denken aan de documentaires die rond LottoNL-Jumbo zijn gemaakt, maar dan korter en niet met Steven Kruijswijk in de hoofdrol. Dumoulin, die uiteindelijk als tweede eindigde in de Italiaanse ronde, is niet alleen in de koers de kopman, maar ook in de teambus een ware leider. “Froome gaat waarschijnlijk op de Finèstre versnellen”, zegt ploegleider Arthur van Dongen. “Niet waarschijnlijk, hij gaat 100% zeker demarreren”, valt Dumoulin hem bij. “Poels zal als eerste versnellen en daarna versnelt Froome.”

Het hele filmpje is hieronder te zien.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen