29 mei 2018 | Michael Kerkhof

3,6 miljoen kijkers voor de Giro op Eurosport

Eurosport heeft bekend gemaakt hoeveel mensen er keken naar de Giro d’Italia 2018. Gemiddeld stemden 273.000 mensen per etappe af naar de sportzender en in totaal wisten 3,6 miljoen mensen uit Nederland en België de Giro te vinden.

Froome-etappe zorgt voor piek

Een record voor Eurosport, want nog nooit keken er zoveel mensen naar een meerdaags sportevenement. Vooral de achteraf allesbeslissende negentiende etappe zorgde voor een kijkcijferpiek. De inzinking van Simon Yates en ongekende aanval van Chris Froome op het roze zorgde ervoor dat op het hoogtepunt 837.000 mensen naar Eurosport 1 keken.

Sinds 2017 beschikt alleen Eurosport over de Giro-licentie. Vorig jaar debuteerde Eurosport in Nederland en België succesvol, mede dankzij de overwinning van Tom Dumoulin. Naar de afsluitende tijdrit keken gemiddeld bijna 800.000 mensen hoe Tom het roze veroverde. Op het allesbeslissende moment schakelden er zelfs 1,7 miljoen mensen in.

De Giro op Eurosport geef ik een..

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen