8 mei 2018 | Menno Grootjans

Review: Bidonhouders, Elite Rocko Carbon en Cannibal XC

 

Het is nogal dorstig weer! Een mooie gelegenheid om twee bidonhouders in het zonnetje te zetten. De Rocko Carbon en de Cannibal XC, alle twee van Elite.

26 en 36

De een 26 gram, de ander 36 gram: de een is dan ook van composiet, de ander van kunststof. Elite brengt de Rocko Carbon bidonhouder vooral om lichtgewichtfans een plezier doen. Met het versterkte kunststof is de houder zeer belastbaar. Met de hogere boog houdt de houder ook naast het asfalt je bidon stevig vast. De dieper gesneden geometrie van de houder biedt meer mogelijkheden als je de bidon wilt verwijderen, ook van de zijkant. Zeer geschikt voor slopingframes en kleinere frames als er maar weinig plaats is voor een bidon. In de praktijk: een Elite Corsa bidon past uitstekend – dat wil zeggen: de strop valt precies in de insparing onder de dop van de bidon-, een ander merk als een Tacx Shiva ook -maar sluit dan net wat minder ‘strak’ aan. Over een ‘hobbel de bobbel’ straat blijft je fles wel goed zitten. We hebben alleen met een 500 cc fles gereden. € 29,99 kost de Rocko.

Lees ook

Eten en drinken voor en tijdens de wedstrijd

+ 10 gram

Net wat meer gewicht brengt de Cannibal XC op de weegschaal: 36 gram. Maar ‘in real life’ biedt deze houder dan ook net weer wat meer grip. De vorm van de houder is het zelfde, maar boven in de ‘boog’ zit een flexibel kunststof inzetstukje -daardoor passen alle bidons en ze blijven goed zitten. Ook het onderste gedeelte -daar waar de fles op rust- is iets breder. Deze flessenhouder kost € 14,99. Allebei de houders ogen decent met de ‘soft’ zwarte kleur. Ze zijn er overigens in verschillende kleuren. Daardoor passen ze prima bij ongeveer alle kleuren racers en mtb’s.

Meer info: elite-it.com/
O.a. te koop bij Futurumshop.

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen