LottoNL-Jumbo heeft als eerste wielerploeg haar selectie voor de Giro d’Italia 2018 bekend gemaakt. De Nederlandse formatie reist met vijf Nederlanders af naar Jeruzalem. De kopman komt echter niet uit ons land, maar uit Nieuw-Zeeland: George Bennett voert de ploeg aan.

Kopman Bennett, vrije rol Gesink

Bennett doet voor de tweede keer mee aan de Italiaanse ronde en neemt het kopmanschap over van Steven Kruijswijk. De Nederlander finishte drie keer in de top-tien van de Giro en was twee jaar geleden dichtbij de eindzege, maar richt zich dit jaar op de Tour de France en de Vuelta a España. Robert Gesink is er na een lange afwezigheid wel weer bij. Gesink deed alleen in 2013 mee aan de Giro en moet zijn kopman Bennett in de bergen bijstaan. Daarnaast mikt hij op ritzeges.

De andere Nederlanders aan het vertrek zijn sprinter Danny van Poppel, Koen Bouwman, Bert-Jan Lindeman en Jos van Emden, die vorig jaar de afsluitende tijdrit won. Enrico Battaglin en Gijs Van Hoecke maken de selectie compleet.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Giro d’Italia 2018:

– George Bennett
– Robert Gesink
– Jos van Emden
– Koen Bouwman
– Danny van Poppel
– Bert-Jan Lindeman
– Gijs Van Hoecke
– Enrico Battaglin


We hebben alles over de Giro voor je verzameld op fiets.nl/giro. Je vindt hier de deelnemende renners en teams, de klassementen en uitslagen, het etappe-overzicht en tijdens de etappe’s een liveticker met het laatste nieuws.