24 april 2018 | Yvanka

Is dit de engste MTB-trail ter wereld?

Vraag je als mountainbiker even af, welke trails zou je wél en niet aandurven? In Zuid-Frankrijk is een trail te vinden die je alleen als  zéér ervaren MTB’er kunt rijden. De vraag is alleen of je dit wel zou willen…

Dit pad, gelegen in de Zee-Alpen, behoort namelijk tot de engste trails ter wereld. Het extreem steile pad is niet alleen doodeng, maar ook nog levensgevaarlijk. Zelfs de meest extreem getalenteerde racers durven de trail niet aan, met uitzondering van James McKnight en Andrea Balli.

De professionele mountainbikers besloten de uitdaging aan te gaan. James: “I don’t know how to describe the trails up in the Higher Maritime, but some of the words that come to mind are ‘inaccessible’, ‘slightly treacherous’, ‘technically demanding’ and ‘discreet’.”

Kijk en oordeel zelf… Zou jij het aandurven? 

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen