16 april 2018 | Edwin Haan

Fendor Bendor, handig spatbord van Ass Savers

Ass Savers heeft het Fendor Bendor spatbord verbeterd. Hij is sterker en lichter dan zijn voorganger.

De Fendor Bendor gaat grotendeels over je achterwiel heen, heeft een universele passing en komt in twee maten. Monteren gaat supersnel en zonder gereedschap. Dankzij de nieuwe bevestigingsmethode past het spatbord op alle fietsen, van racefietsen met velgremmen tot full suspension mountainbikes met dikke banden. Het spatbord wordt geleverd met pads om je frame te beschermen en extra grip te geven. Die pads worden gemaakt door 3M en zijn van materiaal dat is ontwikkeld om de rotors van helikopters te beschermen tegen schurend zand bij missies in de woestijn.

Twee maten, Regular en Big

Er zijn dus twee maten. De Fendor Bendor Regular is voor wegfietsen met bandenmaten tot 35 mm breedte. Opgevouwen past het spatbordje goed in een zak van je shirt of in een rugzakje.

De Big is bedoeld voor gravelracers en mountainbikes met banden tot 55 millimeter. Dit spatbord is niet alleen breder, maar ook wat langer. Hij is in het midden te vouwen, zodat hij nog makkelijk te vervoeren is als je hem niet gebruikt. De Fendor Bendors zijn 17% lichter dan hun voorgangers. De Regular weegt 50 gram, de Big komt op 61 gram.

De Fendor Bendors zijn te bestellen op Ass-Savers.com voor 15 euro per stuk.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen