16 april 2018 | Michael Kerkhof

Dumoulin doet mee aan Luik-Bastenaken-Luik

In de Amstel Gold Race ontbrak hij nog, maar Tom Dumoulin is zondag in Luik-Bastenaken-Luik gewoon van de partij. De Limburger is niet de uitgesproken kopman van de ploeg, maar deelt de leiding met onder andere Michael Matthews. De Australiër werd vorig jaar vierde.

Zesde deelname

“Ons doel voor Luik-Bastenaken-Luik is om Tom, Michael, Sam en Simon (Oomen en Geschke, red.) de laatste tachtig kilometer in te loodsen. Dan hebben wij meerdere kaarten om op tafel te gooien en kunnen we meerdere aanvalspogingen wagen. Het is belangrijk om het begin van de wedstrijd goed door te komen en zoveel mogelijk energie te sparen voor de finale”, legt Aike Visbeek uit op de site van de ploeg.

Het wordt voor Dumoulin zijn zesde deelname aan La Doyenne. In 2015 werd hij 25e en vorig jaar passeerde hij als 22e de finishstreep. Dumoulin heeft er net een trainingsstage opzitten en zal op 4 mei starten in de Giro d’Italia.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen