12 april 2018 | Michael Kerkhof

Beslagen bril verleden tijd met de Flight Jacket

Iedere fietser kent het wel: je fietsbril beslaat. Wat moet je dan? Schoonvegen, logischerwijs, maar na een minuut hijgen valt er nog steeds niet doorheen te kijken. De nieuwe Flight Jacket van Oakley biedt op dat gebied uitkomst, want door een speciaal neusstuk is een beslagen bril verleden tijd.

Flight Jacket

Met een kleine hendel op het neusstuk, door Oakley de ‘Advancer’ genoemd, duw je het neusstuk weg van het frame en voert de luchtstroom het beslagen gedeelte weg. In het filmpje hieronder is het duidelijker te zien hoe het in zijn werking gaat.

De Flight Jacket heeft een grote lens en is frameloos aan de bovenkant. Handig, want hierdoor kijk je niet de hele tijd tegen de bovenkant van je bril aan. Je kunt bij de Flight Jacket kiezen uit prizm-glazen (voor een evenwichtiger beeld), gepolariseerde glazen (voorkomt schittering van het zonlicht) en meekleurende glazen (beschermt tegen fel licht). De Field Jacket beschikt over hetzelfde neusstuk-systeem, maar het glas is niet vervangbaar.

Meer informatie vind je op de site van Oakley. De Flight Jacket kost ongeveer €200 en is in Nederland verkrijgbaar bij de Oakley-dealers.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Beslagen bril verleden tijd met de Flight Jacket

Geef een reactie

Inloggen