11 april 2018 | Michael Kerkhof

Ster ZLM Toer 2018 vindt geen doorgang

De Ster ZLM Toer gaat dit jaar niet door. De Nederlandse etappekoers zou enkele weken voor de Tour de France plaatsvinden, maar op het laatste moment zijn twee etappeplaatsen afgehaakt, meldt de organisatie woensdagochtend. Daardoor is het niet haalbaar om de ronde in juni te organiseren.

Voorbereidingswedstrijd

De Ster ZLM Toer trok steevast topsprinters naar Nederland. Onder anderen Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen reden zich op de Nederlandse wegen warm voor La Grande Boucle. Vorig jaar werd de UCI 2.1 koers gewonnen door de Portugees José Goncalves van Katusha-Alpecin.

“We zijn er door organisatorische redenen, ondanks toezeggingen van diverse etappeplaatsen, niet in geslaagd om het etappeschema georganiseerd te krijgen”, laat voorzitter Anton Ganzeboom weten. “Helaas zijn we er tegenaan gelopen dat, nadat we het financiële kader rond hadden, enkele beoogde etappeplaatsen toch afhaakten. Er is niet genoeg tijd om nu nog met alternatieven te komen. Daardoor moeten we nu dit besluit nemen.”

Sterker terugkomen

De organisatie hoopt in 2019 wel doorgang te vinden. “Het niet doorgaan van de wedstrijd is absoluut geen definitief einde van de koers op het UCI 2.1 niveau. Dit geeft ons als organisatie nu ook de ruimte om onze focus op 2019 te leggen. Dan willen we sterker dan ooit terugkomen!”

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen