11 april 2018 | Michael Kerkhof

Di Grégorio fietst tegen de dopinglamp

Remy di Grégorio is betrapt op dopinggebruik. Bij een controle in Parijs-Nice werden er bij de 32-jarige Fransman sporen van Aranesp, ook wel bekend als ‘super-epo’, gevonden. Hij is voorlopig geschorst en mag een b-staal aanvragen, laat de UCI weten.

Tweede dopingzaak

Di Grégorio liep op 8 maart tegen de lamp. De renner van Delko Marseille werd die dag 55e in de vijfde etappe van Parijs-Nice. Twee dagen eerder eindigde hij nog als derde in de etappe naar Châtel-Guyon. Die dag maakte hij met ritwinnaar Jonathan Hiverten Luis Léon Sanchez deel uit van de kopgroep.

Beeld uit de Tour van 2012: Di Gregorio is uit de ronde gezet en de ploegleider moet tekst en uitleg geven.

Het is niet de eerste keer dat Di Grégorio in verband wordt gebracht met doping. Zes jaar geleden werd hij door de Franse politie uit de Tour de France gehaald in verband met een zaak in dopinghandel, maar later werd hij vrijgesproken. De ex-renner van FDJ, Astana en Cofidis fietste zich na een schorsing weer terug in de kijker bij het kleine Delko-Marseille, maar zal waarschijnlijk weer een tijdje buitenspel staan.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen