10 april 2018 | Michael Kerkhof

Geen verrassingen bij uitdelen wildcards Vuelta

De organisatie van de Vuelta a España heeft bekend gemaakt welke ploegen naast de achttien WorldTour-ploegen mogen meedoen aan de Spaanse ronde. Zoals verwacht hebben het Franse Cofidis (al jaren sponsor) en de Spaanse ploegen Caja Rural, BH Burgos en Euskadi een uitnodiging ontvangen. Roompot-Nederlandse Loterij plast opnieuw naast de pot.

Geen extra Nederlanders

Ook het Manzana Postobon van Jetse Bol heeft geen invitatie gekregen. Vorig jaar deed de Colombiaanse ploeg wel mee en liet Bol zich vaak in de aanval zien. Andere ploegen als Aqua Blue Sport, Wanty-Groupe Gobert en Direct Energie grepen ook mis.

De Vuelta a España 2018 begint op 25 augustus met een individuele tijdrit in Malaga. LottoNL-Jumbo zal de enige Nederlandse ploeg aan het vertrek zijn.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen