9 april 2018 | Michael Kerkhof

Geschokte reacties op overlijden Goolaerts

De wielerwereld is in shock. Zondagavond werd het nieuws naar buiten gebracht dat Michael Goolaerts aan de gevolgen van een hartstilstand is overleden. Collega-renners hebben geschokt gereageerd op het trieste nieuws. Vooral op Twitter delen ze hun verdriet.

Van Aert vol ongeloof

Ploegmaat Wout Van Aert schrijft: “Goolie, net als ik bouwjaar ‘94. Bijgevolg zitten we al jaren samen in het peloton. Ik kan het nog niet vatten dat daar een einde aankomt. Uw eeuwige smile zal altijd een inspiratie blijven voor mij. Rust zacht maat.”

Marcel Kittel deed voor de eerste keer mee aan Parijs-Roubaix. Hij had van de koers genoten, maar het nieuws van Goolaerts zette alles in perspectief. “Ik stond vanmorgen vroeg op voor mijn vlucht en las toen het nieuws. Ik kan het niet geloven. Ik wilde eigenlijk met jullie delen wat een geweldige ervaring Parijs-Roubaix was, maar dat is door dit nieuws niks meer waard. Ik ben zo verdrietig nu. Mijn condoleances gaan uit naar Michael’s familie, ploeggenoten en vrienden.”

Hieronder een aantal Tweets van ex-renners, collega’s en andere mensen uit de wielerwereld.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen