9 april 2018 | Michael Kerkhof

Door hartstilstand getroffen Goolaerts overleden

Michael Goolaerts is zondagavond overleden, dat heeft zijn ploeg Veranda’s Willems-Crelan bekend gemaakt. Goolaerts werd zondag tijdens Parijs-Roubaix getroffen door een hartstilstand. De 23-jarige Belg werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis in Rijsel gebracht, waar hij helaas is overleden.

Michael Goolaerts

Op de tweede kasseistrook van Parijs-Roubaix kwam Goolaerts ten val. Op televisiebeelden was te zien dat hij roerloos langs de weg lag terwijl het peloton voorbijraasde. Medische hulp was snel ter plaatse om hem te reanimeren, maar in het ziekenhuis is hij ’s avonds in het bijzijn van familie en geliefden om 22:40 uur toch overleden. “Met enorme verslagenheid melden wij het overlijden van onze renner en vriend”, schrijft de ploeg in een communiqué.

Goolaerts werd vorig jaar prof bij Veranda’s Willems-Crelan nadat hij via een stageperiode bij Lotto-Soudal een contract verdiende. Hij deed voor de tweede keer mee aan Parijs-Roubaix en finishte onlangs nog negende in Dwars door West-Vlaanderen.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Door hartstilstand getroffen Goolaerts overleden

Geef een reactie

Inloggen