9 april 2018 | fietsredactie

De kale berg op met een energiestofwisselingsziekte

Tien jaar geleden is er bij Sharon een mitochrondriële ziekte gediagnosticeerd. Desondanks wil ze op 2 juni de Mont Ventoux samen met haar vriend Rutger beklimmen. Samen, op één tandem. Voor Pedala schrijft ze over de voorbereidingen voor deze loodzware uitdaging. 

Deze blog gaat over onze operatie om de tandem op het dak te krijgen, want dat was nog een hele klus! We hebben er namelijk de hele 2e Paasdag over gedaan, maar uiteindelijk is het geluk en kunnen we veilig met onze tandem op het dak naar Frankrijk. Erg fijn, want we waren nou niet echt van plan om op de fiets naar Frankrijk te gaan 😉

Operatie tandem op dak: van een autobedrijf hadden we drie rails gekregen om daar een constructie van te maken. We begonnen heel er hoopvol aan het project. Eerst had Rutger de rails zo achter elkaar gemaakt dat de tandem er precies op zou passen. Het zat allemaal mooi vast, dus we dachten; hup, fiets op het dak en klaar! Met twee vingers in onze neus, maar helaas dat werd hem niet.

Hoe krijgen we de tandem van 1,9om op het dak van de auto!?

Toen de fiets op het dak stond bleek al snel dat dit heel onstabiel was. Twee zuchtjes wind en de fiets zou plat op het dak liggen om vervolgens achter ons op de weg te vallen. We zaten even met onze handen in het haar, want hoe krijgen we de tandem van 1,9om op het dak van de auto?

Plat op de plaat

Inmiddels waren we al een paar uur verder natuurlijk. Gelukkig kwamen de buurjongen en Rutger op het idee om de tandem al plat neer te leggen en met een plaat vast te maken. Dus wij naar de bouwmarkt om een plaat te halen. Maar ja… met een plaat op het dak, kregen we de tandem nog niet op het dak.

We hebben de plaat in de bouwmarkt op maat laten zagen en vervolgens thuis gaten geboord, zodat de pedalen er doorheen passen en de tandem niet op de pedalen rust. Het was een hele klus, maar het begon ergens op te lijken. Toen de gaten erin zaten en alles goed geschuurd was, hebben we het voorwiel er af gehaald en mijn stuur eraf, zodat hij mooi kan liggen.

De fiets past echt precies op de plaat en de plaat op het dak. Het was ons gelukt, de tandem kan op het dak! Dat moest ook wel snel gebeuren, want komend weekend hebben we een clinic waar we niet zomaar even naartoe kunnen fietsen. We kunnen nu mooi met onze tandem op het dak overal heen rijden, eerst om nog een aantal mooie trainingen te doen in heuvelachtig gebied en dan over iets minder dan twee maanden naar Frankrijk om dan eindelijk de échte berg te beklimmen.

Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Inloggen