Waar zijn collega Wout Van Aert de Ronde van Vlaanderen reed, daar maakte Mathieu van der Poel een flinke tocht op de mountainbike. De Nederlander deed mee aan een zware mountainbikemarathon in de Ardennen en, je raadt het al, won.

Zware wedstrijd

De mountainbikers moesten liefst 2000 hoogtemeters overbruggen. Na een koers van 75 kilometer waarin MVDP lange tijd alleen aan de leiding reed kwam de Nederlander als eerste over de finish. De Deen Sören Nissen bolde als nummer twee over de finish, maar gaf wel meer dan drie minuten toe. Broer David van der Poel finishte als 24e en behoorde tot één van de weinige uitrijders in Grand-Halleux.

Na het cross-seizoen nam Van der Poel de tijd om zich voor te bereiden op MTB-wedstrijden in Zuid-Afrika. Met succes, want Van der Poel maakte indruk. Nadien nam hij rust en reed in de Ardennen weer zijn eerste wedstrijd. In mei hoopt hij in Albstadt (Duitsland) en Nove Mesto (Tsjechië) in de komende wereldbekerwedstrijden te schitteren.