2 april 2018 | Yvanka

Women on Wheels – 13 mei

De derde editie van Women on Wheels komt eraan! Op zondag 13 mei 2018 wordt het Regionaal Wielercentrum in Assen omgetoverd tot een waar fietsparadijs. Van BMX tot wielrennen en MTB. Tijdens Women on Wheels ontdek je alle verschillende wieleronderdelen, ontmoet je andere rensters  én leer je nieuwe vaardigheden tijdens de diverse workshops en clinics. 

Women on Wheels richt zich op alle dames die kennis willen maken met de wielersport én dames die hun wielerprestaties willen verbeteren. Van beginner tot gevorderde racer en van jong tot oud. Het is een uniek event met een wielermarkt, diverse clinics en een heuse toertocht. De naam zegt het al, het event is vooral gericht op dames en het vrouwenwielrennen, maar mannen en kinderen zijn uiteraard ook welkom!

Verschillende wielerdisciplines

Women on Wheels staat dit jaar in het teken van verschillende wielerdisciplines. Zo kun je je volledig uitleven op de racefiets, BMX-baan, kombaan en op het MTB parcours. Dit is je kans om uitgebreid kennis te maken met de verschillende wieleronderdelen én ze uit te proberen!

 • Workshops
  De workshops vinden plaats in de tenten en binnen in de kantine van het Regionaal Wielercentrum. Tijdens de workshops worden onderwerpen besproken als voeding, corestability, trainingsleer, bikefitting en herstellen.
 • Clinics
  Op de wielerbaan achter het Regionaal Wielercentrum worden door ervaren wielrensters clinics aangeboden. Clinics met betrekking tot behendigheid, start-to-race, waaierrijden en een echte opstart-clinic. Daarnaast vinden er op de kombaan (baanwielrennen), op het BMX-parcours en op het MTB-parcours ook clinics plaats. Je kunt bij de inschrijving je voorkeur aangeven welke wieleronderdelen je graag wilt bezoeken!
 • Bruisende Wielermarkt
  Op de bruisende wielermarkt is van alles te zien, proeven en bewonderen. Bovendien zijn alle betrokken verenigingen aanwezig met een stand. Mocht je kennis willen maken, meer informatie willen hebben over een bepaald onderwerp of wil je direct lid worden? Alles kan. Ook heb je op de wielermarkt alle ruimte om even te zitten met vriendinnen of met je familie en kun je een hapje en drankje nuttigen. En omdat het 1e Pinsterdag is er voor de kinderen ook voldoende te beleven, gezellig toch als je familie ook even komt kijken?
 • Toertocht
  Heb je tijdens de dag zin om er even tussenuit te piepen? Dat kan. Er zijn verschillende toertochten, voor deelnemers op de racefiets zijn er gepijlde routes en ook de MTB-dames kunnen terecht op het prachtige MTB-parcours rond de Baggelhuizerplas. Hier is een uitgezette route waar iedereen gebruik van kan maken. Dus laat het feestgedruis op het festivalterrein even voor een uurtje of twee achter je en geniet van de rust en de ruimte die het Drentse landschap biedt.
 • Wedstrijd
  Voor een “normale” wedstrijd dien je in het bezit te zijn van een wielerlicentie, echter is dat voor deze wedstrijd niet nodig. Hier is iedereen welkom, van beginner tot gevorderd. Er wordt 20 minuten + 3 ronden gekoerst en de winnaar mag zich een jaar lang Women of the Year noemen! Er zijn prijzen voor de eerste drie, daarnaast is er ook een prijs voor de meest gesoigneerde renster en voor de rode lantaarn. Dus altijd al eens een wedstrijdje willen rijden? Pak je kans en ga de strijd aan. De wedstrijd is voor deelnemers op de racefiets. Heb je die niet? Laat het de organisatie weten, dan zorgen zij voor een leenfiets.

Aanmelden?

Wil je meer weten over Women on Wheels of je meteen aanmelden? Bezoek de website: www.womenonwheels.nu.

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen