30 maart 2018 | Yvanka

Gran Fondo Rosa – 22 april

Een Italiaanse toertocht in Gelderland? Dat is de Gran Fondo Rosa! Op 22 april kleuren duizenden toerwielrenners Gelderland roze tijdens de Gran Fondo Rosa 2018 Edizione Gloria Olandese.

De Gran Fondo Rosa is een prachtige, uitdagende toertocht, waar je individueel óf met je vriendenteam grote delen van de Giro d’Italia 2016 etappes in Gelderland kunt rijden. Het Italiaanse feest gaat ook na het behalen van de finish door. Op de Finish Village in Oosterbeek staan foodtrucks en Italiaanse muziek op je te wachten. Hier kijk je samen met alle deelnemers live Luik-Bastenaken-Luik op grote schermen onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes!

Routes

De Gran Fondo Rosa kent drie afstanden; 80 km, 110 km en 160 km. Alle afstanden volgen de belangrijkste delen van de Giro d’Italia 2016 etappes in Gelderland. De route is een mix van pittige klimmetjes (Italiaanseweg, Holleweg, Berg en Dal, Mentheberg en de Posbank), afgewisseld met vlakke stukken dijk en glooiend heuvellandschap.  Alle afstanden hebben minimaal twee verzorgingsposten met uitgebreide verzorging.

  • 80 km (starttijd 09.00 – 11.00 uur)
  • 110 km (starttijd 09.00 – 11.00 uur)
  • 160 km (starttijd 08.00 – 10.00 uur)

De inschrijf- en informatiebalies zijn geopend vanaf 7.45 uur. De finish sluit om 18u en de event area sluit om 19u.

Finish Village

Na de finish van de Gran Fondo Rosa ben je van harte welkom in het Rosa Finish Village in Park Hartenstein in Oosterbeek. Je vindt er Food Trucks, Italiaanse muziek, een groot en vol terras van de honderden vriendenteam-tafels en een groot scherm waarop live Luik-Bastenaken-Luik te zien is.

Geniet na van een mooie tocht, lekkere pasta, een welverdiend drankje en ontdek alle facetten van het Italiaanse wielrennen.

Meer weten of je direct inschrijven? Ga naar de website.

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen