30 maart 2018 | Edwin Haan

Alpe du Zwift, een ‘echte’ berg in Zwift

De speculaties van afgelopen weken blijken op waarheid te berusten, de Alpe du Zwift is een feit.

De virtuele berg heeft veel weg van de Alpe d’Huez. 12 km lang, gemiddeld 8,5% steil, 21 haarspeldbochten en 1036 hoogtemeters. Je bereikt de klim in de Watopia wereld via de Mayan Jungle. Een mooie manier om je in vlak Nederland of België voor te bereiden op een grote Gran Fondo, want je simuleert er zomaar een uur bergop rijden mee. De klim is alleen geopend voor Zwifters vanaf level 12. De Level 12 Alpe Gate is rood gemarkeerd wanneer hij gesloten is en groen wanneer die open is. Als je level 12 bereikt tijdens een rit, krijg je gelijk toegang. Heb je nog geen level 12, dan kun je toch de Alpe beklimmen als je samen fietst met iemand die dit level al wel heeft, of als je deelneemt aan een evenement waar de Col inzit.

Met de komst van de Alpe du Zwift komen er ook een aantal extra routes beschikbaar:

  • Four Horsemen, 89.3 km  2112hm
  • Road to Sky, 19.9km  1144hm
  • Tour of Fire and Ice, 25.1km  1166hm

 

 

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen