28 maart 2018 | fietsredactie

KAT Bike-Tour, genieten in de Kitzbüheler Alpen

Tam of wild? Dat is de enige vraag die mountainbikers zich op de 180 kilometer lange KAT Bike-Tour hoeven te stellen. Al het andere is voor je geregeld als je aan de 3- of 4-daagse trip door het rijk van de Hoher Salve (1829m) en de Kitzbüheler Horn (1996 m) begint. Met continu uitzicht op het majestueuze Kaisergebergte aan de andere kant van het dal. De tracks leiden je door het Brixental met bikemekka Kirchberg, verder naar St. Johann in Tirol en door het idyllische Pillerseetal. Goed bewegwijzerd, over rustige bergpaadjes en golvende trails. Het is een toptour voor bikers die graag hoogtemeters willen maken en het technisch niet moeilijk willen hebben.

Voor ieder wat wils

Je hebt de keuze uit drie varianten, met ieder een eigen moeilijkheidsgraad. Afhankelijk van je zin en motivatie kun je iedere dag opnieuw kiezen of je voor flink zweten kiest of liever wat rustiger gaat genieten. Simpelweg opstappen, lekker trappen en genieten van de schoonheid van het landschap. Over randzaken als hotel, bepakking en avondeten heeft iemand anders zich al drukgemaakt. Dat wordt allemaal voor je geregeld.

Omhoog, omlaag en weer omhoog. Langs de bloeiende Almwiesen, romantische boerenhuisjes en panorama’s uit een prentenboek. De ideale combinatie tussen sport en natuur vind je hier. Koos je voor ‘wild’, dan kun je je lol op. Het terrein is enorm veelzijdig, je komt langs de befaamde ‘Run der Fleckalm’, 7 kilometer of je pakt de avontuurlijke Harschbichl vol bochten. Adrenalinerush gegarandeerd. Zowel voor beginners als gevorderden.

Bagagetransport, geluksgevoel en genietmomenten inclusief!

Kies je voor ‘tam’, dan kun je genieten van mooie paden die je van dorp naar dorp leiden. Onderweg pak je de Oostenrijkse cultuur mee, ook de culinaire. Hier en daar kun je stukjes afsteken als je wat te lang bent blijven hangen in een gezellig restaurant.


KAT Bike-Tour aanbieding

  • 4 Nachten per persoon met halfpension in een tweepersooonkamer vanaf € 379,-
  • Inclusief bagagetransport
  • Meer informatie: kitzbueheler-alpen.com

De KAT Bike-Tour is er voor iedereen. Als je voor de lichte uitvoering kiest, maak je in 4 dagen 2820 hoogtemeters. De ‘mittleren’ versie doet 5350 hm en wat de Oostenrijkers de Koningsdiscipline noemen vergt 6250 hoogtemeters van je benen. Je kunt de route met je eigen fiets doen, een fiets huren of eens een e-mtb proberen. Van dag naar dag kom je meer in de flow. Je overwint steile bergpassages en geniet van waanzinnige uitzichten.

Contact – Informatie

Kitzbüheler Alpen
Kirchberg – Hopfgarten – St. Johann in Tirol – Fieberbrunn
Service Hotline: +43 57507
info@kitzalps.com | www.kitzbueheler-alpen.com | www.kat-bike.at 

Geef een reactie

Inloggen