27 maart 2018 | Yvanka

5x toertochten in het Paasweekend

Pasen, heerlijk genieten van een extra lang weekend met uitgebreide brunches, gekookte eitjes en de nodige dosis chocolade (paaseitjes). Maar het Paasweekend is ook de perfecte gelegenheid om eens een flink stuk te fietsen of zelfs deel te nemen aan verschillende toertochten. Zie jij dit wel zitten? Dan hebben we 5 mooie tochten voor je!

1. Toertocht Landgraaf

Wanneer: 31 maart
Waar: Landgraaf
Afstanden: 60 //90 // 120 km
Kosten: €2
Inschrijven: verplicht, kan hier

Een toertocht in de prachtige omgeving van Landgraaf (Zuid-Limburg). Reken dus op veel natuur, pittoreske plaatsjes en natuurlijk het Limburgse Heuvelland. Na afloop zijn er douches aanwezig en is er ook de mogelijkheid om in Snowworld Landgraaf te ontspannen met o.a. sauna’s.

Let op: Inschrijven voor deze toertocht kan op de site t/m donderdag 29 maart 2018.

Meer informatie? Bezoek de website

2. Veluwse Heuvelentocht 

Wanneer: 31 maart
Waar: Twello
Afstanden: 50 //75 // 125 // 175km
Kosten: NTFU-leden €4,00, anders €5,00
Inschrijven: Op de dag zelf, voor vertrek. Voorinschrijven is niet mogelijk.

De Veluwse Heuvelentocht staat garant voor een prachtige koers, welke afstand je ook kiest. De tocht is als een zogenaamde 2-sterren-toertocht opgenomen in het Toerfiets Evenementen Programma van de N.T.F.U. Dit houdt o.a. in dat je verzekerd bent van een duidelijk gepijlde route, goede verzorging tijdens de tocht en voldoende douche- en kleedruimte. Meer dan 40 vrijwilligers zijn van s`morgens vroeg tot laat in de middag bezig om alles in goede banen te leiden.

De afstanden van 125 en 175 zijn trouwens uitermate geschikt als training voor de Belgische klassiekers!

Meer informatie: ga naar de website.

3. De Bergtoer

Wanneer: 31 maart
Waar: Dodewaard
Afstanden: 55 // 95  // 135 // 165 km
Kosten: NTFU-leden €5,00. Anders: €7,00
Inschrijven: Op de dag zelf, voor vertrek. Of als voorinschrijving hier en ontvang €1 korting.

De Bergtoer is een uitgepijlde toertocht over de prachtige en heuvelachtige wegen van de Utrechtse heuvelrug en de Posbank. In de toertocht zijn mooie klimmetjes opgenomen zoals de Italiaanseweg, de Grebbeberg, de Holleweg, de Pietersberg en de Emma-pyramide. De mooie route, het afwisselende landschap en de omhooglopende wegen bezorgen je sowieso een mooie koersdag!

De Bergtoer kan trouwens als een ideale voorbereiding op klassiekers zoals de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik worden gereden.

Meer informatie? Bezoek de website

4.  Volta Limburg ClassicToertocht

Wanneer: 2 april
Waar: Eijsden
Afstanden: 60 //85 // 120 // 150km
Kosten: €24
Inschrijven: kan hier.

De Volta Limburg Classic Toertocht komt tot stand vanuit de wedstrijd Volta Limburg Classic. Iedereen met een passie voor fietsen – en voldoende uithoudingsvermogen – kan twee dagen na de wedstrijd meedoen aan de Volta Limburg ClassicToertocht.

Fietsers hebben keuze uit 4 verschillende afstanden waarbij de route, afhankelijk van de gekozen afstand,  leidt door de mooiste plekken van Zuid-Limburg, Wallonië en de Voerstreek. Tijdens de toertocht wordt goed voor je gezorgd en na de finish kun je op de Vroenhof in Eijsden in een gezellige ambiance nagenieten.

Meer informatie? Bezoek de website.

5. Bultentocht

Wanneer: 2 april
Waar: Driebergen
Afstanden: 35 //45 // 60 // 100 // 135 // 160km
Kosten: €1- €7 (afhankelijk van afstand)
Inschrijven: kan hier.

Deze tocht kenmerkt zich door de vele klimmetjes op de Utrechtse- en Gelderse Heuvelrug.
Na de start gaat het direct kriskras over de Heuvelrug: Pyramide, Maarnse berg, Ruiterberg en Hoogstraat. In Leersum vervolgen we onze route richting Amerongen en beklimmen de Amerongse berg via de noordzijde.

De 60 km-rijders haken dan af om de terugtocht te aanvaarden. De overige routes gaan door tot aan Rhenen. In Wageningen keren de 100 km-rijders om, de 135 km-rijders hebben hun keerpunt in Oosterbeek. De 160 km-rijders gaan door tot Schaarsbergen. Op de terugweg pak je her en der weer verschillende beklimmingen mee, maar nu in tegengestelde richting, zoals de Boersberg, de Grebbeberg en de Koerheuvel.

Meer informatie? Bezoek de website.

 

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen