Elia Viviani heeft de Driedaagse Brugge – De Panne gewonnen. De Italiaan was in een massasprint sneller dan Pascal Ackermann en tekende voor alweer zijn zesde overwinning van het seizoen. Brian van Goethem deed tot diep in de finale een gooi naar de winst, maar de wedstrijd was enkele kilometers te lang.

Niet drie dagen, maar één dag

De Driedaagse Brugge – De Panne was een – zoals de naam al aangeeft – driedaagse wedstrijd, maar door het wijzigen van de datum (van een week voor de Ronde van Vlaanderen naar twee weken) veranderde veel. De organisatie was genoodzaakt om de driedaagse in te korten tot twee dagen, maar uiteindelijk bleef er zelfs slechts één dag over. Een eendaagse dus, maar desalniettemin stonden veel topploegen aan de start.

Een kopgroep van zes kleurde de koers. Daarbij zat één Nederlander: Brian van Goethem. Samen met Connor Dunne en Sean Bennett wist hij het langste uit de greep van het peloton te blijven, maar in de laatste kilometers werd hij toch gegrepen. Het door waaiers uitgedunde peloton stormde onder aanvoering van BORA-hansgrohe op de finish af, waar het op een verwachte massasprint uitdraaide. Wout Van Aert trok in dienst van zijn ploeggenoten volle bak door, waarna Fabio Jakobsen de sprint aantrok voor zijn ploegmaat Viviani. De Italiaan maakte alle verwachtingen waar en versloeg Pascal Ackermann en Jasper Philipsen.

Uitslag Driedaagse Brugge – De Panne 2018:
1. Elia Viviani 4:41:08 uur
2. Pascal Ackermann + 0:00
3. Jasper Philipsen z.t.
4. Baptiste Planckaert z.t.
5. Jens Debusschere z.t.
6. Amaury Capiot z.t.
7. Roy Jans z.t.
8. Hugo Hofstetter z.t.
9. Adam Blythe z.t.
10. Eduard Michael Grosu z.t.

Volledige uitslag