21 maart 2018 | Edwin Haan

King of Col voor Strava, wie fiets het vaakst een klim op

King of Col, weer zo’n leuk initiatief met de API van Strava. King of Col  is een project dat op basis van jouw Strava gegevens kan checken welke heuvels en bergen je reeds gedaan hebt. Op dit moment zitten er vooral hellingen uit Frankrijk en België in het systeem, maar er komen snel meer landen bij.

Snelheid is niet van belang, het feit dat je een klim hebt gedaan is voldoende. Verder wordt er ook bijgehouden hoeveel keer je precies die helling bent opgefietst en de renner die daar het hoogste cijfer heeft is de King of Col van die klim, leuk toch?!Op dit moment is het voornamelijk de bedoeling om een overzicht te maken van welke klimmen je gedaan hebt. Je kunt zo ook zien welke je nog niet gedaan hebt en kan je nieuwe regio’s gaan ontdekken. In de toekomst zullen er nog meer statistieken worden weergegeven.

King of Col challenges

Verder zijn er ook enkele challenges toegevoegd, zodat je bijvoorbeeld alle hellingen die ooit deel uitmaakten van de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix of de Amstel Gold Race kan beklimmen. Ik vind het nu al leuk en ben benieuwd naar de uitbreidingen.

Meer info:
King of Colhttps://www.kingofcol.cc
Strava groep: strava.com/clubs/kingofcol

PS: Rechtsonderin op de King of Col website zie je de term “Wachtlijst” met een nummer erachter. Strava wil niet overspoelt worden met queries van derden, dus er wordt met een limiet gewerkt. Je moet dus even geduld hebben voor jouw klimresultaten verwerkt zijn op de KoC site.

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

6 reacties op “King of Col voor Strava, wie fiets het vaakst een klim op

Geef een reactie

Inloggen