Het WK wielrennen vindt in 2020 hoogstwaarschijnlijk plaats in Noord-Nederland, dat schrijft Het Dagblad van het Noorden dinsdag. Het plan was om de mondiale titelstrijd in 2023 naar Groningen en Drenthe te halen, maar over twee jaar vindt het wereldkampioenschap al in Nederland plaats.

Van 2023 naar 2020

Volgens de krant zou het WK 2020 eigenlijk in Italië plaatsvinden. Vicenza en Venetië hadden de eer om het WK te verwelkomen en alles was al in kannen en kruiken, maar in het diepste geheim hebben de Italiaanse steden de opdracht teruggegeven aan de UCI. De reden: inwoners zitten helemaal niet te wachten op extra toeristen, want daar hebben ze al genoeg van.

UCI-voorzitter David Lappartient kwam tijdens het WK Cyclocross zodoende uit bij Renate Groenewold, die namens de Stichting Cycling Championships Northern Netherlands aanwezig was voor een mogelijk WK 2023 in Groningen. Op dit moment is men achter de schermen hard aan het werk om te kijken of het qua tijd en financiën haalbaar is om het WK in 2020 al naar Noord-Nederland te halen. De resultaten daarvan worden begin april naar buiten gebracht.

Begroting

Volgens de krant is er een totale begroting van 15 à 16 miljoen euro nodig om het WK te organiseren. De provincies staan garant voor 10 miljoen euro (dat wordt verwacht), het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport staat voor 2,5 miljoen euro garant en het bedrijfsleven moet de overige 3 miljoen euro ophoesten.