14 maart 2018 | Michael Kerkhof

Sunweb trekt met Matthews en Dumoulin naar La Primavera

Tom Dumoulin doet toch mee aan Milaan-San Remo. De Nederlander kwam in de Tirreno-Adriatico ten val en moest de Italiaanse ronde vroegtijdig verlaten, maar hij is fit genoeg om zaterdag mee te doen aan La Primavera. Michael Matthews voert de selectie aan.

Pechseizoen

Dumoulin brak bij zijn val niets, maar hield wel schaafwonden en kneuzingen aan zijn borst over. Het seizoen loopt voor de wereldkampioen tijdrijden voorlopig nog niet op rolletjes, daar hij in de Abu Dhabi Tour vooral pech kende en hij in de Tirreno dus viel. In Milaan-San Remo krijgt hij kans op eerherstel. Het wordt voor Dumoulin zijn vierde deelname aan de Italiaanse klassieker. Zijn beste resultaat dateert van 2015; toen werd hij 25e.

Als kopman gaat de Limburger niet van start, want dat is Matthews. Bling stond in 2015 op het podium (3e) en eindigde vorig jaar als twaalfde. Hij krijgt steun van Edward Theuns, Sam Oomen, Lennard Kämna, Roy Curvers en Nikias Arndt.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen