14 maart 2018 | Michael Kerkhof

Milaan-San Remo: Quick-Step met drie kopmannen

Met Julian Alaphilippe, Philippe Gilbert en Elia Viviani beschikt Quick-Step in Milaan-San Remo over drie kopmannen. Alaphilippe finishte vorig jaar als derde, terwijl Gilbert in zowel 2008 als 2011 als derde eindigde in La Primavera. Hij gaat op jacht naar zijn vierde monument.

Gilbert, Alaphilippe en Viviani

Gilbert won al de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije en ziet Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix als enige hiaat op zijn indrukwekkende erelijst. Dit jaar heeft hij twee doelen: Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix winnen. Aan de ploeg ligt het niet, want Quick-Step start met stuk voor stuk sterke renners in de eerste voorjaarsklassieker van 2018. “Het is altijd lastig om te voorspellen hoe zo’n koers gaat verlopen, maar één ding staat vast: we hebben verschillende kaarten om te spelen.”

Naast de sprinter Viviani en aanvallers Gilbert en Alaphilippe beschikt Quick-Step over Maximiliano Richeze, Fabio Sabatini, Tim Declercq en Iljo Keisse. Topfavoriet Fernando Gaviria is er niet bij. De Colombiaan brak in de Tirreno-Adriatico zijn hand en is uitgeschakeld voor de rest van het voorjaar.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen