13 maart 2018 | Michael Kerkhof

Kwiatkowski schrijft Tirreno-Adriatico op zijn naam

Michal Kwiatkowski heeft de Tirreno-Adriatico 2018 gewonnen. De Poolse renner van Team Sky verdedigde in de afsluitende tijdrit een voorsprong van drie seconden op Damiano Caruso, maar de Italiaan had niet de benen om Kwiatkowski te bedreigen.

Dennis tegen Van Emden

Rohan Dennis kwam al vroeg in actie en zette met 11:14 minuten de snelste tijd neer. Jos van Emden kwam na de Australiër in actie en kwam vier seconden tekort. Een bekend verhaal voor de Nederlander, want vorig jaar werd hij in San Benedetto del Tronto ook al tweede achter Dennis, al zat Van Emden toen lange tijd in de hot-seat en zag hij op het laatste moment Dennis onder zijn tijd duiken.

Ook vandaag kwam niemand meer aan de tijd van de Australiër, maar de spanning zat hem vooral in de strijd voor het klassement. Kwiatkowski verdedigde een voorsprong van drie seconden op zijn naaste belager Caruso en Geraint Thomas stond op 29 seconden achterstand. Kwiatkowski maakte echter geen fouten en beëindigde de tijdrit keurig als twaalfde. Hierdoor won hij voor de eerste keer in zijn loopbaan de Tirreno en volgt hij Nairo Quintana op.

Benoot

Caruso eindigt als tweede voor Thomas. Tiesj Benoot reed een sterke tijdrit en finisht uiteindelijk als vierde in het klassement.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen