13 maart 2018 | Michael Kerkhof

Bouhanni start niet in Milaan-San Remo

Cofidis moet het dit weekend in Milaan-San Remo doen zonder haar kopman Nacer Bouhanni. De Fransman gaf tijdens Parijs-Nice ziek op en is niet op tijd hersteld om mee te doen aan La Primavera, laat zijn ploeg dinsdag weten.

Favoriete klassieker

De 27-jarige Bouhanni deed drie keer mee aan Milaan-San Remo en eindigde alle keren bij de beste acht renners. In 2015 werd hij zesde, in 2016 eindigde hij als vierde en vorig jaar werd hij achtste. Het is voor de vijfvoudig winnaar van een rit in een grote ronde veruit zijn favoriete klassieker.

Dit jaar loopt het nog niet op rolletjes voor Bouhanni. In de Dubai Tour mengde hij zich wel een paar keer in de sprint, maar tot een overwinning kwam het niet. In Oman en Parijs-Nice moest hij het doen met een bijrol, mede door ziekte.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen