13 maart 2018 | Yvanka

5x wielerklassiekers om zelf te rijden

Wil jij net als de profs écht ervaren hoe het is om een wielerklassieker te rijden? Met steile beklimmingen, kilometerslange kasseistroken en een groot peloton? Dat kan! Wij zetten 5 klassiekers op een rij, waar je dit jaar nog aan mee kan doen. Let op: alleen voor de ervaren renner! 

1. We Ride Flanders

Klassieker: Ronde van Vlaanderen
Wanneer: 31 maart 2018

Tijdens We Ride Flanders kan je een dag vóór de profs een groot deel van het parcours fietsen. Hierbij heb je de keuze uit de afstanden 74km, 138km, 173km of, voor de échte bikkels, 229km! De routes bevatten kuitenbijters, zoals de Koppenberg (met een maximaal helling van 22%), de Taaienberg, de Oude Kwaremont en de Paterberg. Daarnaast krijg je flink wat kasseistroken voor je kiezen. Een zware, maar prachtige ronde voor wie een leuke wieleruitdaging zoekt!

Meer info over deze race vind je hier.

2. Parijs Roubaix Challenge

Klassieker: Parijs-Roubaix
Wanneer: 7 april 2018

Ook tijdens de Parijs Roubaix Challenge mag je een aantal dagen voor de start van de échte klassieker het parcours verkennen.Er zijn drie routes: 70km, 145km of 172km. Deze tocht moet je niet onderschatten, het is een hels parcours, waarbij je op het einde beloond wordt met een ronde over de legendarische wielerban in Roubaix.

Meer info over deze race vind je hier.

3. AGR Toerversie

Klassieker: Amstel Gold Race
Wanneer: 14 april 2018

De klassieker in eigen land! Voorafgaand aan de profronde fietsen 12.000 gelukkige renners die een kaartje hebben weten te bemachtigen één van de 6 routes die zijn uitgezet in het Zuiden van Limburg. De langste afstand is 240 km en gaat langs iconische klimmen zoals de Camerig, de Keutenberg en natuurlijk de Cauberg.

Meer info over deze tocht vind je hier.

4. Fleche de Wallonie

Klassieker: Waalse Pijl
Wanneer: 12 mei 2018

Wil jij de Waalse Pijl rijden nádat de profs het parcours al voor je getest hebben? Dat kan tijdens Fleche de Wallonie. Je mag hierbij één maand na de profs zelf ervaren hoe het is om deze ronde te rijden. Vanuit het hart van Belgische Ardennen beklim je enkele serieuze heuvels zoals de Rosier en de Stockeu (ook bekend van Luik-Bastenaken-Luik). Er is keuze uit 4 afstanden: 87km, 136km, 185km of 218km.

Meer info over deze cyclo vind je hier.

5. LBL Ardennen Classic

Klassieker: Luik-Bastenaken-Luik
Wanneer: 11 augustus 2018

Een half jaar na de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik organiseert Le Champion de LBL Ardennen Classic. Dit jaar alweer voor de 36e keer. Kies uit uitdagende routes met afstanden van 125km, 170km en 230km. Onderweg beklim je de Camralles, Redoute en Roche aux Faucons. Leuk detail: tijdens deze beklimmingen wordt je tijd gemeten. Na afloop kun je zien of je de snelste man of vrouw van de dag was!

 

Bron: fietssport.nl

Yvanka

Schrijft voor Pedala. Passie voor (vrouwen)wielrennen en altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen