12 maart 2018 | Michael Kerkhof

Tour de France 2020 start in Nice

De Tour de France start in 2020 in Nice, zo heeft de organisatie maandag bekend gemaakt. Het is na 1981 de tweede keer in de geschiedenis van La Grande Boucle dat de koers vanuit de Franse badplaats vertrekt.

Promenade des Anglais

De start van de Tour de France is op 27 juni 2020. Volgens Tourdirecteur Christian Prudhomme was het een ‘makkelijke keuze’ om Nice aan te wijzen als startplaats. In 2013 was Nice voor de laatste keer opgenomen in het routeschema van de Tour. Toen was het start- en aankomstplaats van een ploegentijdrit, gewonnen door Orica-GreenEdge.

Op 14 juli 2016, de Franse feestdag Quatorze Juillet, reed er op de Promenade des Anglais een vrachtwagen in op het publiek. Liefst 86 mensen lieten het leven. De organisatie van Parijs-Nice vond het daarom niet passend om een jaar later te finishen op de Promenade des Anglais, maar in 2020 keert de bekende boulevard hoogstwaarschijnlijk wel terug in het Tourparcours.

De Tour de France start dit jaar in Noirmoutier-en-l’Île en begint in 2019 in Brussel.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen