12 maart 2018 | Michael Kerkhof

Kittel wint opnieuw in de Tirreno-Adriatico

De zesde etappe in de Tirreno-Adriatico is gewonnen door Marcel Kittel. In de 153 kilometer nagenoeg vlakke rit was hij in Fano de rapste in een massasprint. Michal Kwiatkowski blijft leider.

Burghardt

Marcus Burghardt kleurde de koers. De Duits kampioen maakte aanvankelijk samen met Artem Nych (Gazprom-RusVelo), Krists Neilands (Israel Cycling Academy) en Jacopo Mosca (Wilier-Triestina) deel uit van de kopgroep, maar ging er alleen vandoor. Burghardt hield lang stand en werd pas op twintig kilometer van het einde ingerekend door het peloton.

De mannen van Quick-Step namen het heft in handen in dienst van sprinter Fernando Gaviria, maar uitgerekend Gaviria was met nog zeven kilometer te gaan betrokken bij een grote valpartij die hij zelf veroorzaakte. Ook Peter Sagan raakte wat achterop door die valpartij en maakte met nog vier kilometer te gaan de aansluiting met het peloton.

Katusha-Alpecin reed de laatste kilometers op kop, terwijl Sagan zich een weg naar voren wurmde. Richeze werd perfect afgezet, maar vanuit zijn wiel sprintte Kittel naar zijn tweede overwinning. Sagan moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen