12 maart 2018 | Michael Kerkhof

Kelderman breekt sleutelbeen, Dumoulin valt uit

De Tirreno-Adriatico loopt bij Team Sunweb verre van op rolletjes. De Duitse ploeg zag Tom Dumoulin in de vierde etappe ten val komen en opgeven, waarna ook Wilco Kelderman de koers moest verlaten. Kelderman heeft in de vijfde etappe zijn sleutelbeen gebroken.

Pech voor Kelderman

Bij afwezigheid van Dumoulin nam Kelderman het kopmanschap over bij Sunweb. Na de koninginnenrit, die werd gewonnen door Mikel Landa, klom de Nederlander naar de derde plaats in het algemeen klassement, maar een dag later liep alles in de soep. Tot tweemaal toe kwam hij ten val en zag hij zijn goede klassementspositie in rook opgaan. Kelderman reed de etappe ondanks hevige pijn aan zijn schouder nog wel uit en bleek later zijn sleutelbeen te hebben gebroken.

Voor Kelderman is het opnieuw een flinke tegenslag, want het is niet de eerste keer dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken. “Het seizoen begon goed voor mij, tot vandaag. Ik voelde me erg sterk en had een mooie positie in het klassement. Net als vorig jaar zal ik de komende wedstrijden moeten missen en dat is enorm balen. Ik hoop dat de operatie goed verloopt en ik snel weer op de fiets zit.”

Dumoulin

De schade bij Dumoulin valt mee. Hij heeft wat kneuzingen en blauwe plekken, maar niks gebroken. Of hij mee kan doen aan Milaan-San Remo is onduidelijk.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen