11 maart 2018 | Michael Kerkhof

MTB: Van der Poel vierde in eerste wereldbekerwedstrijd

Voor Mathieu van der Poel is de overstap van crossfiets naar mountainbike niet moeilijk. De alleskunner finishte in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch als vierde in de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De winst ging naar de Nieuw-Zeelander Sam Gaze.

Goede start Van der Poel

Van der Poel had een superstart. Doordat hij niet genoeg punten heeft om vooraan te starten, moest hij het halve veld passeren om van voren te geraken. Daar slaagde Van der Poel glansrijk in, want na een ronde vond hij al de aansluiting bij de kop van de wedstrijd. Tot verbazing van Nino Schürter, die onder de indruk was van de prestatie van de Nederlander.

Lang duurde het niet dat Van der Poel vooraan reed. Schürter en Gaze trokken samen door en sloegen een gaatje op de rest van het veld. Van der Poel ging in de achtervolging met Fransman Maxime Marotte in zijn wiel, maar slaagde er niet in om de aansluiting te maken. Marotte lukte dat bijna wel, al had hij teveel kruit verschoten om het Gaze en Schürter lastig te maken en kwam hij enkele meters tekort. Het draaide ondanks meerdere aanvalspogingen van Schürter op een sprint-á-deux uit en daarin was Gaze duidelijk te sterk voor Schürter. Marotte finishte als derde voor een moegestreden Van der Poel, die heel verdienstelijk als vierde eindigde.

Uitslag MTB wereldebeker Stellenbosch (Zuid-Afrika):
1. Samuel Gaze (Nieuw-Zeeland), 1:30:14 uur
2. Nino Schürter (Zwitserland), + 0:01 minuut
3. Maxime Marotte (Frankrijk), + 0:02
4. Mathieu van der Poel (Nederland), + 1:10
5. Titouan Carod (Frankrijk), + 1:27
6. Anton Cooper (Nieuw-Zeeland), + 2:02
7. Florian Vogel (Zwitserland), + 2:14
8. Henrique Avancini (Brazilië), + 2:22
9. Mathias Flueckiger (Zwitserland), + 2:23
10. Andri Frischknecht (Zwitserland), + 2:32

Uitslag

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen