9 maart 2018 | Michael Kerkhof

Zware val Poels in Parijs-Nice, Molard wint de rit

De zesde rit in Parijs-Nice is opnieuw gewonnen door een Fransman. Rudy Molard ontsnapte in de laatste kilometer uit de groep der favorieten en zorgde voor de vierde Franse overwinning in de WorldTour-koers. Wout Poels kwam met nog zeven kilometer te gaan hard ten val.

Pech voor Poels

Na een heuvelachtige rit werd de etappe beslist op de Côte de la Colle Sur Loup. Verschillende renners probeerden te ontsnappen, maar toch bleef de groep met favorieten nagenoeg compleet. Klassementsleider Luis Léon Sanchez zat er ondanks materiaalpech ook nog in en zag Poels in de afdaling hard ten val komen. De nummer twee van het klassement kwam erg hard in aanraking met het asfalt en moest de ronde met nog onbekende schade verlaten.

Zonder Poels ging de zesde etappe verder en stormde een elite-groepje op de finish in Vence af. Molard was het getreuzel van zijn mede-aanvallers zat en viel in de laatste kilometer aan, waarna het stilviel en hij de overwinning wist te pakken. Wellens won de sprint van de achtervolgers, Sam Oomen eindigde als vijfde en Sanchez blijft leider.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen