9 maart 2018 | Michael Kerkhof

Roglic bezorgt LottoNL-Jumbo winst in de Tirreno

Primoz Roglic heeft de derde etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Sloveen sprong in de laatste kilometer weg uit het uitgedunde peloton en bleef op de steile aankomst Adam Yates voor. Tom Dumoulin verloor flink wat tijd.

Lange rit

Roglic sprong in de liefst 235 kilometer lange etappe in de laatste kilometer weg. De voormalig skischansspringer reed weg op de steile heuvel in Trevi en pakte direct een mooie voorsprong op de groep der favorieten, waar Sky het tempo voerde voor Geraint Thomas en Chris Froome. Yates probeerde het gat nog te dichten, maar kwam te laat, waardoor Roglic de overwinning pakte.

Yates rolde op drie seconden achterstand als tweede binnen voor een sterke Benoot en Thomas. Wilco Kelderman passeerde als negende de meet en deed het daarmee beter dan zijn ploegmaat Tom Dumoulin, die op de slotklim de groep der favorieten moest laten rijden. Thomas is de nieuwe leider in de Tirreno en neemt de leiderstrui over van Patrick Bevin. Diens ploegmaat Greg Van Avermaet staat in dezelfde tijd op de tweede plaats.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen