9 maart 2018 | Michael Kerkhof

LottoNL-Jumbo nog maar met drie man over

Het was vrijdagochtend niet druk aan de ontbijttafel in het hotel van LottoNL-Jumbo. Waar de Nederlandse ploeg met zeven renners begon aan de Franse rittenkoers Parijs-Nice, daar zijn er nog maar drie over.

Ziektegolf

Met een ritzege op zak verliet Dylan Groenewegen donderdag de WorldTour-koers. Lars Boom en Amund Grondahl Jansen volgden hem op dezelfde dag, waarna vrijdag Tom Leezer forfait gaf. “Helaas hebben we een volgend slachtoffer van onze griepgolf”, schrijft de ploeg op Twitter.

Robert Gesink, Paul Martens en Timo Roosen zijn de enige renners die nog voor LottoNL-Jumbo in koers zijn. Een geluk bij een ongeluk: de komende drie ritten zijn vooral geschikt voor renners als Gesink. Hij kijkt in het klassement tegen een achterstand van bijna tien minuten aan.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen