9 maart 2018 | fietsredactie

Lach en ga harder

Als je lacht tijdens het afzien, presteer je beter dan wanneer je een grimas op het gezicht trekt. Dat stellen onderzoekers van twee Britse universiteiten.

Lachend de Ventoux op

Zij deden onderzoek onder een grote groep recreatieve sporters. Die moesten tijdens testen niet alleen lachen, maar soms ook andere gelaatsuitdrukkingen aannemen zoals fronsen. Volgens de wetenschappers verbetert de prestatie het meest wanneer je lacht. De lachende sporters presteerden bijna 3 procent beter dan de sporters in de controlegroep. De onderzoekers stellen dat het niet uitmaakt of de lach oprecht is. De proefpersonen gaven wel aan dat ze het lastig vonden om tijdens het sporten permanent te blijven lachen. De spieren zijn bij een gemaakte lach meer gespannen dan bij een spontane variant. De wetenschappers adviseren daarom de lach te bewaren voor het laatst. ‘Gebruik salvo’s van ongeveer 30 seconden’, zo stellen zij.

Op de foto zie je Lachlan Morton, die heeft dus dubbel voordeel 😉

Één reactie op “Lach en ga harder

Geef een reactie

Inloggen