8 maart 2018 | Michael Kerkhof

Tirreno-Adriatico: Kittel verslaat Sagan in Follonica

Marcel Kittel heeft zijn eerste overwinning in het shirt van Katusha-Alpecin te pakken. De Duitser was in de eerste rit-in-lijn in de Tirreno-Adriatico in een massaspurt sneller dan Peter Sagan en Giacomo Nizzolo. Danny van Poppel werd zevende.

Sprintersrit

Drie vluchters kleurden de koers: Foliforov, Sagiv en Mosca. Zij reden 150 kilometer aan de leiding, maar werden in de slotfase ingerekend. Na een slotfase met enkele valpartijen in het peloton en daarbijbehorende breuken draaide het op een sprint uit. Katusha-Alpecin zette Kittel perfect af en de Duitser klaarde de klus. Sagan werd tweede voor Nizzolo.

Patrick Bevin is de nieuwe leider. Woensdag won hij met BMC de ploegentijdrit, maar vandaag finishte hij als eerste BMC-renner op de vijfde plaats en neemt hij de leiding over van Damiano Caruso.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen