8 maart 2018 | Michael Kerkhof

Parijs-Nice: Sluwe Cousin verslaat sterke Politt

Jérome Cousin heeft Direct Energie de tweede ritoverwinning in Parijs-Nice bezorgd. De Fransman bleef samen met Nils Politt vooruit en versloeg de Duitser in een sprint, al werd het nooit echt een sprint. Politt deed al het werk, waarvan Cousin profiteerde.

Vroege vluchters

Cousin behoorde samen met Nicolas Edet en Julien El Fares tot de vroege vluchters. Later maakte ook Politt de aansluiting, waarna Cousin alle bergsprinten won. Na de laatste Col demarreerde Politt en kon Cousin als enige volgen. Doordat de samenwerking verre van ideaal was, kon het peloton bijna de aansluiting maken, maar toch wisten de twee aanvallers het te halen.

Met nog een kilometer te gaan deed Politt een alles-of-niets poging, maar het werd niets. In een halve sprint was Cousin veruit de sterkste en bezorgde hij zijn ploeg de tweede ritoverwinning in deze Parijs-Nice. Politt werd tweede voor het aanstormde peloton, waarin André Greipel de spurt won. Luis Léon Sanchez en Wout Poels eindigden in het peloton en zodoende verandert er nauwelijks iets in de top van het klassement.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen