8 maart 2018 | Michael Kerkhof

Dubbel pech voor Cavendish in de Tirreno

Mark Cavendish had woensdag niet echt zijn dag in de Tirreno-Adriatico.. De Brit kwam in de ploegentijdrit ten val en rolde alleen over de finishstreep. Bij zijn val heeft Cav een rib gebroken en tot overmaat van ramp kwam hij ook nog te laat binnen, waardoor hij donderdag niet meer van start mag gaan, mocht hij dat met een gebroken rib van plan geweest zijn.

Abu Dhabi Tour

Cavendish kwam met een bebloed gezicht over de finish en klaagde over pijn op zijn borst. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt hij dus een rib gebroken te hebben. Het is voorlopig niet het seizoen van de Dimension Data-renner, want in de Abu Dhabi Tour kwam hij ook al hard ten val. In de geneutraliseerde zone viel hij en werden een hersenschudding en whiplash vastgesteld.

De Tirreno was zijn eerste wedstrijd sinds zijn val, maar dat heeft dus ook niet lang geduurd. Of hij later deze maand wel meedoet aan Milaan-San Remo is niet bekend.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen