7 maart 2018 | Michael Kerkhof

Poels vermorzelt de concurrentie in Parijs-Nice

Wout Poels heeft op indrukwekkende wijze de individuele tijdrit in Parijs-Nice gewonnen. De Limburger was in Saint-Etienne ruim 11 seconden sneller dan Marc Soler en 16 seconden sneller dan Julian Alaphilippe. Luis Léon Sanchez werd zevende, maar blijft leider.

Sterke Wout

Poels liet in de Ruta del Sol al zien dat het met zijn vormpeil wel goed zit. Hij won daar een etappe en eindigde als tweede in het klassement achter Tim Wellens. Met een goed gevoel reisde hij af naar Frankrijk, want samen met Sergio Henao (die vorig jaar Parijs-Nice won) deelde hij het kopmanschap. Na drie etappes stond hij op een zeventiende plaats, waardoor hij als een van de laatsten van start mocht gaan.

Onderweg zette Poels de beste tussentijden neer en dook hij uiteindelijk een halve minuut onder de beste tijd van dat moment. Marc Soler (2e op 11 seconden) en Julian Alaphilippe (3e op 16 seconden) kwamen in de buurt, maar niet meer dan dat. Sanchez passeerde als voorlaatste de finishstreep (hij haalde Arnaud Démare in) en eindigde als zevende. Daardoor blijft hij leider in het klassement, al nadert Poels hem wel tot op 15 seconden.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen