7 maart 2018 | Michael Kerkhof

Veel buitenlandse interesse voor Wout Van Aert

Wout Van Aert heeft niet alleen indruk gemaakt in België en Nederland, maar ook in de rest van de wielerwereld. Na zijn sterke optreden in de Strade Bianche (waarin hij als derde eindigde) hengelen verschillende buitenlandse WorldTour-ploegen naar de diensten van de drievoudig wereldkampioen veldrijden.

Concrete interesse

Zijn manager Jef Van den Bosch zegt tegen Het Laatste Nieuws dat na de Strade Bianche een handvol managers zich hebben gemeld. “De interesse is concreet en, zeer opvallend, hoofdzakelijk internationaal. En dat is best nieuw en een rechtstreeks gevolg van wat hij in Italië liet zien”, legt zijn manager uit. Van Aert heeft nog een contract bij Veranda’s Willems-Crelan tot en met 2019.

De kans dat Van Aert ook in 2020 bij de Belgische ProContinentale ploeg van Nick Nuyens rijdt is niet bijster groot. Dit jaar heeft zijn ploeg wildcards ontvangen voor grote koersen als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar voor de andere grote koersen heeft men geen uitnodiging gekregen. “Voorlopig laten we de interesse op ons afkomen. Uiteraard houd ik Wout op de hoogte. Het stimuleert hem alleen maar om hard te blijven werken.”

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen