6 maart 2018 | Yvanka

10x fietswiel in je interieur

Een dag zonder je fiets is een dag niet geleefd, toch? En waarom zou je dan alleen op je fiets fietsen als je deze ook heel goed kan verwerken in je interieur. Met oude fietsonderdelen kan je namelijk ontzettend leuke interieur items creëeren. Zo zijn fietswielen ontzettend veelzijdig, van lamp tot prikbord of bijzettafel, je kan er van alles mee maken! 

  1. Krijtbord

krijtbord fietswiel

Een DIY ‘krijtbord agenda’ voor aan de muur. Staat leuk aan de muur en is nog handig ook!

2. Dienblad

fietswiel dienblad

Een fietswiel als dienblad? Het kan! Met een glasplaat over het wiel creëer je razendsnel een dienblad, wat ook nog als bijzettafeltje gebruikt kan worden. 

3. Decoratie

fietswiel decoratie

Wil je de tuin of het schuurtje iets opvrolijken? Een oud fietswiel is ook erg geschikt als decoratie. Vul het wiel bijvoorbeeld op met bloemen en je hebt een origineel én vrolijk bloemstuk aan de muur.

4. Sfeerverlichting

fietswiel lamp

5. Keukenrek

Een fiets in je keuken? Waarom niet! Hang er je pannen in en je hebt een super leuk keukenrek. Eenvoudig te maken en nog handig ook.

6. Klok

fietswiel klok

De fietswiel klok hebben we uiteraard vaker gezien. Maar deze blijft leuk om zelf te maken!

7. Prikbord

prikbord fietswiel

Met wat knijpertjes en een likje verf, tover je een fietswiel zo om tot een ‘prikbord’. Leuk om foto’s, kaarten of briefjes in te hangen.

 

8. Kledingrek

Wie had gedacht dat fietswielen zo functioneel kunnen zijn? 😉 Met een beetje knutselen, maak je er zelfs een kledingrek van.

9. Lamp

Zoals je ziet zijn er diverse mogelijkheden voor een ‘fietswiel-lamp’. Deze industriële lamp is eenvoudig te maken en toch erg leuk. Een blikvanger in iedere kamer!

10. Tuindecoratie

tuindecoratie fietswiel

Je oude fietswiel kan ook prima gebruikt worden als tuindecoratie. Hang er wat kaarsen in en je hebt ontzettend leuke sfeerverlichting.

Yvanka

Schrijft voor Pedala. Passie voor (vrouwen)wielrennen en altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen