3 maart 2018 | Yvanka

Event: Ride for the Roses 2018

Op 9 september 2018 is de 21e editie van de Ride for the Roses in Nederland. Dit  bijzondere fietsevenement vindt plaats in en rondom gemeente Haarlemmermeer. Op deze dag fietsen zo’n 10.000 deelnemers tegen kanker door geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Ride for the Roses is uniek. Met zo’n 10.000 liefhebbers fiets je samen met collega’s, vrienden of familie langs deels afgezette routes door veelal prachtige landelijke streken en geniet je van het feest onderweg en op de unieke vertrek- en aankomstlocatie.

Iedere deelnemer krijg bij aankomst een rode roos. Deze roos staat symbool voor een nieuwe morgen voor iedereen. Met elkaar herdenk, beleef en vier je het leven met en van de dierbaren om je heen.

Vier routes

Deelnemers kunnen in 2018 genieten van de prachtige Haarlemmermeer. De start- en finishlocatie is Expo Haarlemmermeer, dé evenementenlocatie op het voormalig Floriade terrein, in het hart van de Randstad. De ligging in het natuurgebied ‘De Groene Weelde’ maakt de Expo Haarlemmermeer een uitermate geschikt start- en finish punt van de Ride for the Roses 2018. Er zijn dit jaar maar liefst 4 routes uitgezet. Een pelotonstocht van 100 kilometer en drie toertochten van 25, 50 en 80 kilometer.

Fietsen voor KWF kankerbestrijding

De opbrengst van de Ride for the Roses komt jaarlijks ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker. En zoals je ongetwijfeld weet is dit hard nodig. De cijfers liegen er niet om: op dit moment krijgt 1 op de 3 mensen kanker en per uur overlijden er in Nederland 5 mensen aan kanker. Daarmee is kanker helaas nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland.

De opbrengst van de Ride for the Roses komt dan ook ten goede aan onderzoeksprojecten van KWF Kankerbestrijding. Tijdens de afgelopen 20 edities is al zo’n 15 miljoen euro opgehaald. Dit jaar gaat de doelbesteding naar hersenkanker.

Inschrijven?

De Ride for the Roses is voor iedereen, doe ook mee en schrijf je in op
www.ridefortheroses.nl/inschrijven

 

Yvanka

Schrijft voor Pedala. Passie voor (vrouwen)wielrennen en altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen