Trek springt met de nieuwe 1120 in op de sterk in populariteit toenemende trend om de gebaande paden te verlaten en te bikepacken. De Trek 1120 is een veelzijdige toerfiets, gebouwd om alle terreinomstandigheden aan te kunnen.

Het frame van de 1120 is gebaseerd op de Trek Stache, een hardtail mtb met ruimte voor extra dikke banden. Gemaakt van Alpha Platinum aluminium en standaard afgemonteerd met stevige dragers voor fietstassen. De geometrie is ten opzichte van de Stache lichtjes aangepast om met langere chainstays een wat grotere wielbasis te creëren voor extra stabiel rijgedrag.

Van voren vind je op de 1120 een carbon voorvork waar al een kleine drager op zit. Daarnaast zitten er nog drie bevestigingspunten op elke vorkpoot zodat je er eventueel ook makkelijk extra dragers op kunt monteren voor als je voor ook tassen wilt hangen. Als je liever een verende 29+ voorvork hebt, kun je die zonder problemen wisselen met deze starre.

Mooie componenten

De Trek 1120 wordt geleverd met mooie onderdelen. Zoals bijvoorbeeld SUNringlé Duroc 50 velgen met Boost naven. Daaromheen Bontrager Chupacabra 29×3.0 TLR-banden die, zo weet ik uit ervaring, ontzettend lekker rollen. De aandrijving is een mix van Shimano SLX 1×11 (11-46T) met een Race Face Aeffect crank. Die laatste heeft een ultra-duurzaam stalen kettingblad met 30 tanden. SRAM Level T remmen met 180mm schijven zorgen dat je ook weer veilig tot stilstand kunt komen. De 1120 is verder ook nog uitgerust met een Bontrager Dropper Post en het nieuwe Crivitz stuur, ook van eigen merk.

Dragersysteem

Bij offroad fietsen met bepakking is de manier van bevestigen van groot belang. Dankzij de stabiele dragers kun je 2 acht liter tassen stevig achterop monteren en bovenop de achterdrager je tent/slaapzak bevestigen.  Of de voordrager kun je dan nog wat kleine spulletjes kwijt. De dragers kun je snel weghalen of weer bevestigen, doordat ze met slechts 4 boutjes vast zitten.

De Trek 1120 gaat € 2699,- kosten en is vanaf april leverbaar. Je kunt hem al in het echt zien op de BikeMotion beurs. Je vindt de stand van Trek in hal 8, op A010. De beurs vindt dit jaar plaats van 2 t/m 4 maart, zoals altijd in de Jaarbeurs in Utrecht.

Meer info: trekbikes.com/1120