13 februari 2018 | Michael Kerkhof

Utrecht en Noord-Brabant gaan vol voor Vuelta 2020

Als het aan de provincies Utrecht en Noord-Brabant ligt komt de Vuelta a España in 2020 naar Nederland toe, zo meldt het Brabants Dagblad. De Vuelta 2020 zou moeten starten in Utrecht.

Utrecht en Noord-Brabant

Utrecht hoopt de ploegenpresentatie en ploegentijdrit binnen te halen. Daar is een budget van zo’n 4,2 miljoen euro voor vrijgemaakt. Daarna volgt er een rit-in-lijn van Noord-Brabant terug naar Utrecht, om een dag later te koersen door West-Brabant. Waarschijnlijk is Breda dan (net als in de BinckBank Tour) de start- en finishplaats. De provincie Noord-Brabant is bereid om een miljoen euro te betalen.

Waar de Vuelta in 2020 begint is nog niet bekend. Dit jaar begint de Spaanse ronde in Malaga. De startplek van 2019 is nog niet bekend, dus waarschijnlijk kan het nog even duren voordat Utrecht en Noord-Brabant weten waar ze aan toe zijn. Mocht Utrecht als startplek aangewezen worden, dan is het na Lissabon, Assen en Nîmes de vierde keer dat de Vuelta niet in Spanje start.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen