Dit is de Sensa Giulia G2. Een Generation 5 carbon model met interne kabelvoering, monobox bracket met pressfit lagers en een bovenbuis met een kleine ‘aero’ inkeping bij de balhoofdbuis. Verder heeft de Giulia een nieuwe, strak aansluitende ‘Smooth AirFlow’ aero voorvork, strak gestyled balhoofd, slankere staande achtervorken en een iets aangepaste interne kabelvoering.

Een 55 centimeter frame weegt inclusief voorvork 1250 gram. Onze in stijlvol zwart/rood uitgevoerde testfiets had, naast de Ultegra 8000 groep, een luxe Supra-‘kit’ en de nieuwe RA Elite Lite-wielen met nieuwe naven en lichtere spaken. 30 millimeter hoge aluminium velgen, 22 millimeter breed, 20 Sapim CX-spaken voor en 24 achter en nieuwe oversized naven. 680 gram voor, 820 gram achter. Compleet weegt deze fiets 7,4 kilogram. Dat is een mooi gewicht voor een nieuwe carbon racer uit de ‘luxe’ middenklasse. Sturen doet de Sensa lekker scherp.

De geometrie is zeer allround, al neigt die – nog steeds – meer naar een racefiets dan bijvoorbeeld een performance. Zacht is de G2 niet; zeker niet in vergelijking met bijvoorbeeld de Trek Émonda en de Ridley Helium X. De Sensa heeft géén laag aangezette, geïntegreerde zadelpenklem of een slanke pen. Sensa kiest bewust voor een oversized 31,8 millimeter zadelpen om de stabiliteit van de G2 te waarborgen. Dat voel je! Maar als je dat weet: dan heb je een zeer betrouwbare racer. Een lekkere racebak.

➊ San Marco Concor op een oversized zadelpen

➋ Supra RA Elitewielen en…

➌ …Supra-cockpit.

De Giulia G2 kost in een standaard uitvoering met de nieuwe Shimano Ultegra 8000 2399 euro, in deze uitvoering net wat meer. Je kunt als klant zonder meerprijs kiezen voor 50-34 / 52-36 / 53-39. En er is de mogelijkheid te kiezen voor een achterderailleur met GS lange kooi om 32 of 34 tands te kunnen steken. Je kunt relaxed een rondje doen, beetje sprinten bij het bordje, koffie drinken op het terras, jack aan en als een speer naar huis. Kijken of je die KOM kunt terugpakken.

A Overgang rood/zwart
B Ultegra 52/36
C San Marco Concor-zadel